foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Badmintonster Nationale Selectie

Twitter

Toen ik heel klein was ging ik al met mijn vader mee naar zijn club, Martinus Amstelveen, om te kijken, stiekem hopend dat er iemand was die met mij over wilde slaan. Als dat niet het geval was, mocht ik soms ook met een shuttle tegen de muur slaan. Ik heb naast badminton ook nog 2 jaar op schaatsles gezeten, maar toen beide sporten op zaterdag een wedstrijd/training gingen plannen moest ik kiezen. Ik wist het eigenlijk al lang, ik koos voor badminton. Dat vond ik veel leuker om te doen en had ook veel meer variatie. Bij schaatsen waren het al gauw alleen maar rondjes, maar bij badminton moest je alle kanten op en snel en langzaam bewegen. Al die jaren dat ik speel vind ik het nog steeds een super leuke sport om te beoefenen. Dat is ook belangrijk voor succes denk ik, zodra je het met tegenzin gaat doen, zullen je prestaties ook achteruit gaan.

Toen ik net 15 was, werd ik gevraagd om intern op Papendal te komen. Daar werd een centrum opgestart voor onderwijs en topsport samen. Ze wilden dat ik daar kwam trainen zodat ik meer uren kon maken en minder reistijd zou hebben. Ik heb dat jaar na veel overleg besloten om het nog een jaartje uit te stellen. Dan kon ik rustig wennen aan het idee dat ik op mijn 16e ergens verderop in het land alleen zou gaan wonen, een andere school zou gaan krijgen (van 4 naar 5VWO ben ik overgestapt van school), en dus veel meer uren per dag zou gaan trainen.

Ik heb mijn VWO in Arnhem afgemaakt en heb mijn Bachelor Pedagogische Wetenschappen gehaald in 2014. Ik train bij de senioren onder een Deense coach Kim Nielsen. Ik train nu elke dag 2x, ’s morgens baantraining en ’s middags krachttraining, looptraining of nog een baantraining. In het weekend voor een toernooi hebben we vaak ook nog een training en anders competitie of een toernooi. Druk genoeg dus!

Competitie heb ik tot en met het seizoen 2009/2010 gespeeld in Amstelveen bij Van Zijderveld. De seizoenen 2010/2011 en 2011/2012 heb ik bij de club TV Emsdetten in Duitsland gespeeld. Seizoen 2012/2013 en 2013/2014 heb ik gespeeld ik bij TV Refrath, eveneens in Duitsland, maar een niveau hoger dan mijn vorige club. Vanaf seizoen 2014/2015 speel ik bij Trittau, weer een niveau hoger, Bundesliga, het hoogste niveau in Duitsland. Ik train verder niet in Duitsland, maar gewoon in Arnhem op Papendal. Soms op vrijdagavond spreken we af om nog bij de club te gaan trainen als we een belangrijke wedstrijd hebben dat weekend. Verder reis ik gewoon op en neer voor de competitie wedstrijden.

Mijn grootste droom is om mee te doen aan de Olympische Spelen in Tokyo in 2020, en ik zal er dan ook alles aan doen om die droom uit te laten komen!