foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Badmintonster Nationale Selectie

Twitter

Zaterdag 24 mei, vertrek van huis 08.45 uur. Aankomst Ibis hotel Australië, Sydney, zondag 25 mei 18.20. Pfoeh, dat was mij de reis wel zeg. Eerst een vlucht naar Singapore, daar een overstap en toen naar Sydney. Erg gelukkig werd ik wel na de eerste lange vlucht, want ze hebben op Singapore airport gratis massage stoelen! Daar heb ik dus ook zeker even gebruik van gemaakt. Mijn benen vonden het op dat moment wat minder leuk, maar toen ik eenmaal wat losser was gemasseerd vonden ze het toch ook wel erg prettig. Met frisse beentjes dus in ieder geval aan de tweede vlucht begonnen en een aantal films en tijdschriften later was ik dan op Australische bodem.

Even snel wat avondeten gezocht, heerlijk gedoucht, tandjes gepoetst (al die kleine dingen die je zooooo mist als je lang aan het reizen bent, en dan weer extra waardeert als je het kan doen) en toen mijn bed in gedoken. Een nacht van 11,5 uur gemaakt en maandag stond een training in de main hall op het programma. De rest van de ploeg was een half uurtje na mij gearriveerd zondag dus we waren compleet. Even kunnen wennen aan de main hall, toen nog even in de practise hall gespeeld en de rest van de dag waren we vrij om te gaan waar we wilde. Aangezien ik nog behoorlijk moe was, was het vooral zaak om bezig te blijven zodat ik niet toe zou geven aan mijn jetlag. Sydney city was dus een logische keus! En toen we daar kwamen hoorden we dat geluk hadden, want deze twee weken was er een speciaal evenement dat zodra het donker werd (en het is hier winter dus dat was al om 17.30 uur) er allemaal lichtjes en muziek aan zouden gaan, ook op het Opera House! Uiteraard dus gebleven tot die tijd, genoten van al het moois, daar wat gegeten en om 21.00 uur waren we weer terug in het hotel. Weer een goede nacht gemaakt, niks te klagen tot dusver over mijn jetlag.

 

Dinsdag weer wat getraind in de practise hall, de kwalificatie was inmiddels begonnen dus in de main hall kon niet meer getraind worden. Vooral een beetje vaardigheid en wat oefeningen waar je zelf de voorkeur aan gaf voordat we de volgende dag moesten beginnen. Later die dag nog de voorbespreking gedaan voor de wedstrijd en verder redelijk rustig aan gedaan.

Woensdag was het dan zover. Aangezien ik pas om 16.40 hoefde te spelen heb ik in de ochtend eerst nog even wat geslagen met Eefje (die moest pas om 18.45), zodat we niet de hele dag alleen maar aan het hangen zouden zijn en te sloom zouden worden voor de wedstrijd. Daarna nog de wedstrijd van Jorrit en Samantha gekeken, die helaas werd verloren. Een goede warme lunch genuttigd, nog even geslapen en toen all set naar de hal. Aan de voorbereiding heeft het in ieder geval niet gelegen, maar we konden helaas geen potten breken tegen het Indiase koppel. Met twee keer 21-13 in 29 minuten stonden we al snel weer verslagen langs de kant. We lieten het teveel afweten in de verdediging en daardoor werden we ook te onzeker in onze andere slagen. Erg balen natuurlijk, want we reizen niet naar de andere kant van de wereld om na een wedstrijd weer klaar te zijn. Heel erg lang om te balen hebben we alleen niet, want volgende week staat alweer de Indonesian Open voor de deur. Dus snel even kort de dingen die niet goed gingen doornemen, extra op focussen in de paar trainingen die we nog hebben voor we daar weer de baan op moeten!

Donderdag hier in Australië nog wat getraind, vrijdag (vandaag) alweer doorvliegen naar Indonesië, waar woensdag het toernooi begint. En laten we hopen dat we daar in ieder geval beter spel kunnen laten zien, want de tegenstanders die we daar hebben geloot zijn nog een maatje groter dan dit Indiase koppel, namelijk de 6e geplaatste Chinezen. Ik hou jullie op de hoogte!