foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Badmintonster Nationale Selectie

Twitter

Afgelopen drie weken stonden in het teken van toernooien. De eerste van de drie is de German Open, dan de All England en tot slot de Swiss Open. Altijd zeer sterk bezette toernooien en dat het niet gemakkelijk zou worden stond van te voren vast. Echter wilde wij er natuurijk alles aan doen om het tegendeel te bewijzen! Ik heb op deze toernooien alleen de damesdubbel gespeeld, omdat we met de mix te laag staan op de ranking en de hoofdfocus van zowel Jelle als mij ligt op de dubbel.

 

We begonnen dus met de German. Daar hadden we een Thais koppel geloot, dat nog redelijk jong was en wij verder nog nooit op toernooien gezien hadden. We hebben een video van ze terug gevonden en die hebben we bekeken om vanuit daar een tactiek te bepalen. We wisten dat ze veel standaard slagen hadden en dat we vooral met geduld een kans zouden hebben. Helaas was dat geduld er bij ons niet. We wilden te snel een scorende bal slaan en konden het niet vast houden om lange rally's te spelen. Heel af en toe wel en dan wonnen we die lange rally's ook, maar niet voldoende om het spannender te maken van twee sets. Erg zuur, maar de German is om de hoek dus snel terug naar Arnhem om nog wat te kunnen trainen de rest van de week voor we naar de All England af moeten reizen.

 

Op de All England hadden we de zusjes Stoeva uit Bulgarije. Deze dames kennen we heel goed, zijn ook al een aantal keer bij ons op training geweest om te sparren en zien we regelmatig op dezelfde toernooien. Ik had hier in november met Soraya nog tegen gespeeld en toen helaas in twee sets het onderspit gedolven. Zij slaan alles hard, en als ze niet hard slaan zorgen ze wel dat ze de shuttles gewoon over het net en binnen de lijnen slaan. Lange rally's was dus ook hier weer de verwachting en geduld houden nog belangrijker. Om 23.15 uur Engelse tijd gingen we eigenlijk de baan op, door flinke uitloop van de vorige wedstrijden wat normaal is op dit toernooi. De gehele eerste set keken we tegen een achterstand aan, waarbij we steeds terug kwamen en zij dan weer uitliepen. Op 20-18 achter wisten we nog goed terug te komen tot 20-20, maar dat was helaas niet voldoende om de eerste game naar ons toe te trekken. In de tweede set was het eigenlijk hetzelfde beeld, en weer continu lange rally's en geduld blijven houden. Nu trokken wij gelukkig op het einde wel aan het langste eind en met 21-19 moest een derde set de beslissing geven. Helaas konden wij het niet volhouden om de lange rally's te blijven spelen en bleven zij op hetzelfde tempo doorgaan. Met 21-14 in ons nadeel in de derde was het gedaan. De dagen erna nog wat getraind zodat we niet stil zouden zitten voor de week erop de Swiss Open zou beginnen.

 

Ook daar hadden we de zusjes Stoeva geloot. Een mooie tijd voor revanche natuurlijk, al is dat uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan. We waren erop gebrand om het beter te doen dan de week ervoor. We wisten wat we moesten doen en gingen strijdvaardig de baan op. Dit strijdvaardige zijn we de gehele wedstrijd niet kwijt geraakt, alleen alles viel niet onze kant op. Zij speelden een uitstekende wedstrijd en waren eigenlijk op alle fronten net wat beter dan ons. Ze stonden beter in de verdediging, hadden een betere aanval en waren vaster in de rally. We kunnen hier dus een hoop over zeggen, maar het komt er allemaal op neer dat zij verdiend gewonnen hadden. Erg balen, maar ook hier weer terug de trainingsbaan op want onze volgende pitstop is Maleisië/Singapore. De komende twee weken staan in het teken van hard trainen en zorgen dat we daar wel verder kunnen komen dan de eerste ronde!